Περιπατικές Διαδρομές
ΠΕΡΙΠΑΤΙΚΟΣ
Εάν είστε λάτρης της φύσης και ενδιαφέρεστε να γνωρίσετε τη Χαλκιδική, μέσα από δασικά μονοπάτια και απομονωμένες παραλίες, τότε θα πρέπει να ακολουθήσετε τις 20 διαδρομές, που έχουν χαραχθεί και οι οποίες έχουν σηματοδοτηθεί με το σήμα της τρίαινας.
Οι διαδρομές 1-6 βρίσκονται στη χερσόνησο της Κασσάνδρας, οι 7-12 στη Σιθωνία, οι 13-15 βρίσκονται στην αρχή της χερσονήσου του ’θω, ενώ οι 16-19 στους λόφους γύρω από το βουνό Χολομώντας και η 20 διαδρομή βρίσκεται στην περιοχή της Ολυμπιάδας.

ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ

1η ΔΙΑΔΡΟΜΗ
Ξεκινά από τον πύργο Σταυρονικήτα στην περιοχή Σάνη, περνά μέσα από το υπέροχο δάσος και του υγροτόπους της περιοχής Ν.Φώκαιας και καταλήγει πάλι στον πύργο (2 ½ ώρες, υψόμετρο μέχρι 22 μ)


2η ΔΙΑΔΡΟΜΗ
Αυτή η διαδρομή ξεκινά πάλι από την περιοχή Σάνη και συγκεκριμένα από το Porto Sani Village και καταλήγει στη Σίβηρη. Το τοπίο είναι υπέροχο δασοσκεπές και υπάρχουν αρκετά σημεία από όπου η θέα είναι καταπληκτική. (προγραμματισμένη επιστροφή, 20 km, υψόμετρο μέχρι 60 μ.)


3η ΔΙΑΔΡΟΜΗ
Ξεκινά από την παραλία του Ποσειδίου και περνά από τον δασικό δρόμο προς Καλλάνδρα, και καταλήγει πάλι στην παραλία, η διαδρομή είναι εύκολη αλλά πολύ όμορφη. (2 ώρες, υψόμετρο 80μ)


4η ΔΙΑΔΡΟΜΗ
Αρχίζει από το Πολύχρονο και ανεβαίνει στο δάσος που βρίσκεται δυτικά του φτάνει στη λιμνούλα με τις νεροχελώνες και καταλήγει πάλι στο Πολύχρονο.

5η ΔΙΑΔΡΟΜΗ
Από την Κρυοπηγή κατευθύνεται προς το μικρό και γραφικό χωριό του Κασσανδρινού μέσα από ένα όμορφο δάσος. ( μακρινή διαδρομή, υψόμετρο 200μ)


6η ΔΙΑΔΡΟΜΗ
Από το χωριό Χανιώτη κατευθύνεται προς το εσωτερικό της χερσονήσου και φθάνει σε σημείο από το οποίο μπορείς να θαυμάσει τη Ν.Σκιώνη και ένα πανέμορφο τοπίο. Το τέλος της διαδρομής είναι και πάλι η Χανιώτη. (υψόμετρο 300μ)

ΣΙΘΩΝΙΑ

 
 
 
 
 

ΑΘΩΣ

13η ΔΙΑΔΡΟΜΗ
Περιήγηση στο νησάκι της Αμμουλιανής, από το λιμάνι της Τρυπητής με Ferryboat φθάνουμε στο νησί και περνώντας από τις Αλυκές φθάνουμε στο περίπτερο για λίγη ξεκούραση για να καταλήξουμε και πάλι στο λιμανάκι για την επιστροφή (2 ώρες, υψόμετρο 80μ)


14η ΔΙΑΔΡΟΜΗ
Αυτή η εύκολη σχετικά διαδρομή ξεκινά από την Ουρανούπολη και περνά μέσα από ελαιώνες και αμπέλια για να καταλήξει και πάλι στην Ουρανούπολη (2 ώρες, υψόμετρο 100μ.)


15η ΔΙΑΔΡΟΜΗ
Ανάμεσα στην Ουρανούπολη και την Τρυπητή υπάρχουν 3 ξενοδοχεία η διαδρομή λοιπόν περνά από αυτά προσφέροντας μια υπέροχη θέα στο κόλπο του Αγίου Όρους.(υψόμετρο 189μ.


ΧΟΛΟΜΩΝΤΑΣ

16η ΔΙΑΔΡΟΜΗ
Η διαδρομή ξεκινά από τον Πολύγυρο για να συνεχιστεί στους λόφους γύρω από αυτόν μέσα σε ένα υπέροχο φυσικό τοπίο με καταπληκτική θέα. (2 ½ ώρες, υψόμετρο 942μ.)


17η ΔΙΑΔΡΟΜΗ
Από το ορεινό χωριό του Ταξιάρχη ξεκινάμε την περιήγηση ανάμεσα σε έλατα, καστανιές και οξιές για να φθάσουμε στο χωριό Βράσταμα. Η διαδρομή είναι φανταστική όλες τις εποχές του χρόνου.(υψόμετρο 600μ).


18η ΔΙΑΔΡΟΜΗ
Είναι μια από τις δυσκολότερες διαδρομές και ξεκινά το χωριό Βράσταμα, περνά από το φυσικό σπήλαιο του Αγίου Ευθυμίου, παλαιότερα ήταν ερημητήριο μοναχών, αλλά τώρα είναι εκκλησάκι, για να καταλήξει και πάλι στο χωριό Βράσταμα (υψόμετρο 540μ)

19η ΔΙΑΔΡΟΜΗ
Από την Παλαιόχωρα ξεκινά αυτή η διαδρομή για μια περιήγηση μέσα στον καταπράσινο Χολομώντα και καταλήγει 4 χλμ πριν τον Ταξιάρχη. (υψόμετρο 960μ)


20η ΔΙΑΔΡΟΜΗ
Η τελευταία διαδρομή ξεκινά από την Ολυμπιάδα και μας οδηγεί στα αρχαία Στάγειρα την πατρίδα του Αριστοτέλη και εδώ το τοπίο είναι υπέροχο μέσα από κατάφυτα μονοπάτια.
 

© Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής - Διοικητήριο, 63100 Πολύγυρος                                                   Σχεδιασμός - Ανάπτυξη: Mundo GR.